تحولات منطقه

۲۱ فروردین ۱۴۰۰ - ۲۱:۲۳
کد خبر: ۷۴۷۲۰۵

مشاور اطلاع‌رسانی رئیس شورای حاکمیتی سودان اعلام کرد، جنگ آب با اتیوپی اگر که جهان مانع بی‌پروایی اتیوپی نشود، اتفاق خواهد افتاد.

سودان: جنگ آب با اتیوپی در راه است
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین، به نقل از سایت النشره، الطاهر ابوهاجه، مشاور اطلاع‌رسانی رئیس شورای حاکمیتی سودان در کنفرانس خبری درباره ادامه اختلافات کشورش و مصر با اتیوپی درباره سد النهضه گفت: جنگ آب آغاز شده  وبه طور وحشتناک‌تری در راه است، اگر که جهان مانع بی‌اعتنایی و بی‌پروایی دولت اتیوپی از طریق موسسات قضایی و سازمان‌های بین‌المللی خود نشود.

او افزود: دنبال کردن استراتژی درگیری و دنبال کردن آن به عنوان رویکرد نظام اتیوپی همچنین نشان می‌دهد که این کشور خیلی زود دیگران را در دشمن در نظر گرفته و بر این اساس عمل می‌کند.

او خاطرنشان کرد، بدون تردید هیچ دلیل قوی برای دشمن تراشی بیش از محرومیت از آب نیست.

این مقام سودانی هشدار داد رویکرد نظام اتیوپی در تجاوزات به همسایگانش و مخالفتش با تمام پیشنهادات بین‌المللی آن را در معرض انزوای بین‌المللی و منطقه‌ای قرار می‌دهد.

این مقام رویکرد آدیس آبابا را با نیت قدیمی از زمان احداث سد در ۱۰ سال پیش مبتنی بر دور نگه داشتن استراتژی همکاری درباره آب‌ توصیف کرد که خط درگیری را از طریق مخالفت با هرگونه راه حل پیشنهادی دنبال می‌کند.

این مقام ادامه داد: باید براساس طرح‌های توسعه پایدار، تحقق رفاه مردم سه کشور و ترسیم آینده استراتژیک در راستای صلح و ثبات روابط را بنا کنیم.

این اظهارات ابوهاجه چند ساعت پس از درخواست اتیوپی طی امروز شنبه مطرح شد که از مصر و سودان خواست شرکت‌های سدسازی را با هدف تبادل بیانیه‌های خود قبل از آغاز آب‌گیری مرحله دوم سد النهضه معرفی کنند.

وزارت امور خارجه اتیوپی در بیانیه‌ای اعلام کرد: «سیلشی بیکیلی»، وزیر منابع آب و انرژی این کشور دو نامه به همتایان مصری و سودانی خود ارسال کرده و در آن، رسما از این دو کشور خواسته است افرادی را به عنوان هماهنگ‌کننده درباره پرونده سد النهضه تعیین کنند تا درباره آبگیری مرحله دوم سد النهضه پیش از ماه ژوئیه و اوت تبادلات اطلاعات انجام شود.

مصر در تامین ۹۰ درصد از آب شرب خود به رود نیل وابسته است و هرگونه کاهش حقابه این کشور از نیل، آثار اجتماعی و اقتصادی ویرانگری بر مصر خواهد داشت، این در حالی است که آدیس‌آبابا تصریح دارد که سد النهضه با سرمایه‌گذاری ۴.۶ میلیارد دلاری در تبدیل این کشور به قطب انرژی منطقه نقش‌آفرین است و می‌تواند علاوه بر درآمدزایی منجر به فقرزدایی در این کشور شود.

در این میان، اختلافات سه کشور بر سر مقدار آب رهاسازی شده از سوی اتیوپی در صورت بروز کم‌آبی متمرکز است، با عملیاتی شدن این سد، اتیوپی می‌تواند به بزرگترین کشور صادر کننده برق در آفریقا با تولید ۶۰۰۰ مگاوات برق تبدیل شود.

اتیوپی و سودان در این میان منافع خود را دارند. سد النهضه در ۲۰ کیلومتری سودان واقع شده و این کشور زیان آبی قابل توجهی نمی‌بیند بلکه برای جبران کمبود برق خود به ساخت این سد نیز امید دارد. اما مصر نگران پایین آمدن سهم آب خود است؛ آبی که آن را برای شرب، زراعت و صنعت به کار می‌گیرد.

انتهای پیام

منبع: خبرگزاری ایسنا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.